De belangrijkste vragen om te stellen bij het kopen van een auto


Het kopen van een auto is niet hetzelfde als het kopen van de meeste andere dingen, omdat er veel details en aspecten van de aankoop zijn die veel autokopers nooit realiseren totdat het te laat is.

Voordat u de verkeerde keuzes maakt en uw transactie voor de komende jaren betreurt, zijn er specifieke en belangrijke vragen te stellen bij het kopen van een auto. Deze vragen waar ik het over heb, hebben te maken met de wettelijke en contractuele verplichtingen die u aangaat als u een auto koopt en financiert.

Laten we beginnen om één ding volkomen duidelijk te maken en dat is het feit dat de autodealer, uw autoverkoper en de financieel manager u zelden adviseren op basis van uw belang.

Ze zijn er om geld te verdienen door je een auto te verkopen en het geld dat ze verdienen zal uit je zak komen als je geen antwoord krijgt op de vragen die je moet stellen bij het kopen van een auto.

Of u nu uw eerste auto koopt of in de loop van de jaren veel auto’s hebt gekocht, u bent niet zo bekend met het aankoopproces van een auto en de goed opgeleide verkopers die auto’s verkopen voor de kost.

Bescherm jezelf met vragen te stellen bij het kopen van een auto

De vrouw probeert de auto uit terwijl mkelaar haar de auto uitlegt
Tijdens het kopen van een auto wordt een groot deel van de tijd besteed aan het selecteren en testen van auto’s totdat u het voertuig vindt dat u wilt kopen.

Zodra de autoverkoper je in een auto heeft gelokt (jargon om de auto te kiezen die je wilt kopen), is de volgende stap om te gaan zitten en de cijfers uit te werken en of te onderhandelen.

De meeste mensen financieren hun autoonkoop en daarom begint de autoverkoper de cijfers aan u te presenteren als maandelijkse autobetalingen.

U kunt proberen om de prijs te praten, maar de autoverkoper is getraind om u te blijven concentreren op de maandelijkse autobetaling. U zult vragen hebben bij het kopen van een auto, maar zij zullen hun best doen om te praten over de maandelijkse autobetalingen.

Jij en je autoverkoper kunnen praten over de kenmerken van de nieuwe auto, hoe mooi hij rijdt, de prijs van de auto, de inruilwaarde van je oude auto en een bepaald aantal dingen, maar als het er op aan komt, de meeste mensen zullen een beslissing nemen om een auto te kopen op basis van de maandelijkse autobetaling.

Nu u ermee akkoord gaat om de auto te kopen voor de specifieke maandelijkse betaling, gaat u ervan uit dat alles is gedaan en het enige wat nog over is, is het ondertekenen van het papierwerk. Dit is het punt wanneer u de vragen moet bespreken om te vragen bij het kopen van een auto.

Deze vragen voor het kopen van auto’s zijn een must voordat u naar het financiële of zakelijke kantoor gaat en beginnen met het ondertekenen van papierwerk. De vragen die gesteld moeten worden bij het kopen van een auto, bestaan uit het volgende;

Welke prijs betaal ik voor de auto?
– Wat is de rentevoet die in rekening wordt gebracht?
– Wat is de looptijd (aantal maanden of jaren) van de autofinancieringsovereenkomst?
– Wat houdt mijn Trade In-auto in?
– Heeft de financiële overeenkomst aan het eind een ballonbetaling?
– Als u geld verschuldigd bent aan uw handel in auto, betaalt de dealer het saldo?

Je zou kunnen denken dat deze vragen om te vragen bij het kopen van een auto overduidelijk zijn, maar je zult verbaasd staan hoeveel mensen de antwoorden op deze vragen niet kennen tot het te laat is en je al in je nieuwe auto bent weggereden.

Op dat moment is er geen weg terug. U tekende een juridisch contract en ongeacht wat er door uw verkoper werd gezegd, het enige dat telt is wat er op het papierwerk staat.

Naast het stellen van de vragen voor het kopen van een auto moet je ze op het papierwerk zien voor je ondertekent. Ik ben er zeker van dat u het gezegde hebt gehoord dat mondelinge afspraken niet voor de rechtbank staan.

De ondertekende documenten voor het kopen van auto’s doen er niet toe.

Het kopen van een auto kan een overweldigend en intimiderend proces zijn en de autodealer en de verkoper rekenen erop om meer geld te verdienen wanneer ze je een auto verkopen. Zorg dat u de antwoorden op de vragen weet die u moet stellen als u een auto koopt voordat u een papieren boekt. De mensen die auto’s verkopen en financieren, zijn getraind om je focus te houden waar ze willen dat je je concentreert in plaats van waar je je op zou moeten concentreren.

Veel mensen ondertekenen al het papierwerk voor het kopen van een auto zonder de vragen te bespreken om te vragen bij het kopen van een auto om erachter te komen nadat ze thuiskwamen en alle documenten te lezen die ze te veel hadden betaald voor de auto, werden minder toegestaan dan besproken voor hun handel in en zullen betalingen doen voor een langer jaar dan ze dachten.

Bescherm uzelf door de antwoorden op alle vragen over het kopen van een auto te krijgen voordat u de aankoop doet, want het is te laat nadat u de bestelling hebt ontvangen.

Soms gebeurt het omdat het proces overweldigend is, soms ben je enthousiast over het krijgen van een nieuwe auto en over het hoofd te zien en soms is het personeel bij de autodealer heel goed in het vermijden van je vragen en je aandacht te richten op iets anders. Wat het ook is, je moet jezelf beschermen door de antwoorden op de vragen te kennen die je kunt vragen bij het kopen van een auto.