Hoe een goede gebruikte auto te spotten, gewoon vanuit de advertentie


Wanneer u een gebruikte auto koopt, kan dit een frustrerende ervaring zijn, waarbij veel mensen zich hulpeloos en gefrustreerd voelen en er geen duidelijke richting is om naar binnen te gaan.

Het kopen van een gebruikte auto in een privéverkoop kost veel tijd, maar door het lezen van de inhoud van de advertenties voor tweedehands auto’s kunt u een goed idee krijgen van de mentaliteit van de verkoper en mogelijk ook van de staat van de auto.

Een hele rij auto's op de parkeerplaats bij de autodealer

Advertenties die zeer beschrijvend zijn, inclusief foto’s, en details bevatten over de vitale eigenschappen van de auto, de voorgeschiedenis ervan, evenals de huidige en huidige mechanische staat zijn het beste. Door gedetailleerde informatie over de auto te verstrekken, kunt u gemakkelijker vaststellen of de auto een potentiële kandidaat is voor een goede deal en de moeite waard is om de tijd te nemen om een persoonlijke inspectie met de verkoper te regelen.

Je zou letterlijk een heel leven kunnen kijken naar dure en onbetrouwbare auto’s wanneer je op zoek bent naar een goede deal.

Identificeer verkopers die hun tweedehandswagen serieus willen verkopen. Een beschrijvende en gedetailleerde advertentie zal u vertellen dat deze autobezitter serieus over de verkoop van de auto en begrijpt welke informatie nodig is om daadwerkelijk na te denken over het nastreven van de auto verder. Een advertentie voor tweedehands auto’s moet de volgende informatie bevatten:

– Jaar van de auto
-Maak en modelleer de auto
-De kilometerstand momenteel op de auto
– Motorafmetingen
-Transmissie type (standaard of automatisch)
-De huidige mechanische staat
-Vorige onderhouds- en reparatiegeschiedenis
-Locatie van de auto
-Certificaties en emissietestinformatie
-Vraagprijs
-Telefoon nummer

Vermijd tijd te verspillen door slecht geschreven autoadvertenties over te slaan. Advertenties met minder informatie dan dit zijn tijdverspillers. Als u zeer geïnteresseerd bent in de auto, of als u vermoedt dat de auto een goede deal is ondanks het gebrek aan informatie in de advertentie, kunt u ervoor kiezen om de auto verder te volgen door contact op te nemen met de verkoper via e-mail of telefoon.

Het enige echte nadeel van het achtervolgen van de verkoper voor meer informatie is dat je gemakkelijk een oneindige voorraad gebruikte auto’s kunt vinden met niet-beschrijvende advertenties. U kunt beter uw tijd besteden aan het nastreven van de gebruikte auto’s waarvan de huidige eigenaar een gezamenlijke inspanning heeft gedaan om u de relevante details over de auto te geven..

Gebruikte auto-advertenties die enige informatie bevatten maar niet over bepaalde kritieke informatie beschikken, zoals de hoeveelheid kilometers die de auto heeft, zijn waarschijnlijk ook tijdverspilling.

Elke persoon die een advertentie plaatst voor een gebruikte auto zonder de kilometerstand van het voertuig, probeert iets te verbergen of is gewoonweg niet serieus om de auto te verkopen.

De kilometerstand van een voertuig is een, zo niet het belangrijkste kenmerk van een gebruikte auto en moet worden opgenomen in elke advertentie voor tweedehands auto’s. Een geweldige auto rondom met zeer lage kilometerstand is veel geld waard. Een geweldige auto rondom met zeer hoge kilometerstand is in feite niets waard.

Vouw zoekt naar een nieuwe auto

In bijna alle gevallen waarin een enigszins beschrijvende advertentie voor een gebruikte auto bestaat waar ze geen kilometers aangeven, zult u merken dat de auto een hoge kilometerstand heeft.

Dit geldt vooral voor gebruikte auto’s die door dealers worden verkocht, omdat ze gespecialiseerd zijn in het promoten van de goede aspecten van de auto, terwijl ze de negatieve aspecten van de auto verwaarlozen.
Plaatselijke advertenties in geclassificeerde kranten zijn een geweldige locatie om uw zoektocht naar een gebruikte auto te beginnen. De meeste kleine en lokale publicaties hebben de geclassificeerde sectie online beschikbaar naast het feit dat ze in druk zijn, hoewel veel van deze lokale publicaties kosten in rekening brengen voor het plaatsen van advertenties. Dit kan helpen om een aantal van de minder serieuze verkopers te helpen de wateren te testen met een vraagprijs die ver boven de werkelijke waarde van de auto ligt.

Als u vanuit gratis online advertenties voor een gebruikte auto gaat winkelen, moet u zeer kritisch worden over de voertuigen die u gebruikt om te voorkomen dat u tijd verspilt. Winkelen bij lokale betaalde advertenties die online worden vermeld, is het beste van beide werelden, omdat ze snel en gemakkelijk te navigeren zijn, terwijl ze ontmoedigend zijn voor verkopers die niet gemotiveerd zijn om hun auto te verkopen.

De meest populaire locatie voor advertenties voor tweedehands auto’s is momenteel online beschikbaar. Slechts tien jaar geleden waren lokale kranten en gewoon “rondrijden” de beste manieren om tweedehands auto’s te kopen.

Nu kunt u elke dag honderden tweedehands auto-advertenties vinden op online bronnen en geclassificeerde websites zoals marktplaats, autoscout en diverse koop / verkoop-publicaties.

Elke persoon die ooit door het gedeelte van marktplaats gebruikte auto heeft gezift, weet precies hoeveel rotzooi er rondzweven op internet.

Aangezien u vanuit het comfort van uw eigen huis in seconden een gratis volledig gratis advertentie kunt plaatsen, zijn er veel auto’s te koop die veel te duur zijn.

Naast het gemak van deze verkoopmedia, moedigt het feit dat de advertenties gratis zijn mensen aan om auto’s te koop aan te bieden terwijl ze eigenlijk alleen maar de wateren testen om zo te zeggen.

Gratis online advertenties kunnen tijdverspilling zijn. Als u moest betalen om een advertentie te plaatsen om uw auto te verkopen, zou u waarschijnlijk meer tijd nodig hebben om de advertentie te schrijven en de werkelijke waarde van de auto te bepalen voordat u hem probeert te verkopen.

Om deze reden, en meer, vereisen online advertenties aanvullend onderzoek over meer traditionele methoden van tweedehands auto’s.

De best gebruikte deals komen van gemotiveerde verkopers, dus probeer advertenties voor tweedehands auto’s te vinden die moeten worden betaald om een advertentie te plaatsen.

Alleen al hierdoor zal de overgrote meerderheid van dure auto’s die halfslachtig door mensen worden verkocht, worden uitgeroeid.

Hiermee kunt u inbellen op de auto’s die worden verkocht door enthousiaste verkopers die bereid zijn om een deel van het geld af te staan als het helpt om het voertuig te laten verdwijnen. Als je een verkoper kunt vinden die echt van zijn oude auto af moet, neemt de kans op een goede deal drastisch toe.

Het is niet ongebruikelijk om een ​​auto te kopen van iemand die al een nieuwe auto heeft gekocht. Deze verkopers van tweedehands auto’s zijn vooral gevoelig voor aanbiedingen met een lage bal om de auto uit handen te nemen.

Door contact op te nemen met verkopers die haast lijken te hebben om hun gebruikte auto te verkopen, vergroot u uw kansen om iemand te vinden die een laag bod zal aannemen.

Wanneer u een verkoper belt, evalueert u deze niet alleen de auto. Naast de advertentie zelf, kunt u veel leren over een gebruikte auto door met de persoon die de auto verkoopt te praten.

Er is absoluut geen technische vaardigheid vereist om de motivaties van een persoon die een gebruikte auto verkoopt te evalueren, maar dit is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen de kans op het vinden van een goede deal voor een gebruikte auto vergroten terwijl het risico wordt beperkt van het kopen van een citroen.

U kunt vertellen hoe graag iemand zijn gebruikte auto wil verkopen door hem simpelweg te vragen of hij openstaat voor aanbiedingen. De ideale situatie is om de verkoper te laten zien dat ze aanbiedingen zullen accepteren omdat ze snel van de auto af moeten.