Simpele tips om te weten wanneer het tijd kan zijn voor een nieuwe auto

De vraag wanneer een nieuwe auto moet worden gekocht, kan zo nu en dan bij de eigenaar van een auto terechtkomen. Een nieuwe auto is een goede investering als het gaat om veiligheid en prestaties.

Het is geen slechte zaak om een gebruikte auto te hebben, maar het kopen van een nieuwe auto is wellicht een betere optie als je het kunt betalen. Dit artikel schetst een aantal dingen om te overwegen bij het denken aan het kopen van een nieuwe auto.
Te overwegen factoren bij het denken aan het kopen van een nieuwe auto

De kosten van het onderhouden en repareren van een oude auto en de veranderende behoeften die worden bepaald door uw levensstijl, zijn vaak de belangrijkste punten die u laten weten wanneer u een nieuwe auto moet kopen.

  1. Je oude auto loslaten
    van een gebruikte auto naar een mooie gloednieuwe
    Hoewel uw oude auto u misschien heel goed heeft gediend, is het u misschien al opgevallen dat de reparatiekosten zijn opgestapeld. Onderhoud en kleine reparaties zijn normaal voor auto’s als ze ouder worden. Grote problemen met de oude auto kunnen echter meer geld kosten dan de auto echt waard is.Grote structurele of motorschade kan u wijzen op de richting van het krijgen van een nieuwe auto in plaats van deze te laten repareren.Je kunt ook zien wanneer je een nieuwe auto moet kopen als je hebt gecontroleerd dat de prestaties van de auto zijn afgenomen. Een belangrijke indicator hiervan is het verbruik van uw auto. Nieuwere auto’s hebben consumpties van 30 mijl tot de gallon en hoger. Als u hebt gemerkt dat uw gasverbruik aanzienlijk is toegenomen, kunt u zelf berekenen dat u veel meer geld uitgeeft aan gas.

U kunt uw maandelijkse of jaarlijkse kosten snel controleren om de auto te onderhouden en te repareren. Als de maandelijkse kosten net zo hoog worden als het bedrag dat u voor een nieuwe auto betaalt, is het tijd om te overwegen een nieuwe te kopen.

De meeste mensen overwegen een nieuwe auto te kopen wanneer hun oude auto in de leeftijd van 5 tot 10 jaar oud is. Dit komt omdat je op deze leeftijd tegen een goede prijs je auto kunt verkopen. Het geld kan dan worden gebruikt om een nieuwe auto te helpen kopen.

2. Een nieuwe auto nodig hebben voor zaken of familie
Een gelukkige familie in een familiebus
De groeiende en veranderende behoeften van een autobezitter kunnen bepalen wanneer een nieuwe auto moet worden gekocht. Een eigen gezin hebben, betekent meestal dat je een nieuwe auto moet kopen. Een grote minibus is een grote hulp bij het bijhouden van de kinderen. Het kan comfortabel een gezin van vier plaatsen, terwijl het ook in staat is om boodschappen en bagage te vervoeren. Het kan tijd zijn om te upgraden naar een nieuwe auto wanneer deze tijd komt.

Een bedrijf hebben kan ook betekenen dat je een nieuwe auto nodig hebt. Uw oude auto kan eenvoudigweg niet voldoen aan de behoeften van uw bedrijf. Of het nu gaat om het pendelen binnen de stad, of het vervoeren van materialen die u nodig hebt, een nieuwe auto kan voorzien in de behoeften van uw bedrijf.

3. Een auto toevoegen
2 auo's oor de deur een rode en blauwe
Het kopen van een nieuwe auto betekent niet noodzakelijkerwijs dat je maar één auto hoeft te onderhouden. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe auto als extra auto te kopen. Dit is een goede optie als u een andere auto nodig heeft voor uw gezin. Twee auto’s kunnen uw gezin helpen sneller te gaan omdat beide ouders met deze auto’s naar verschillende plaatsen kunnen gaan.

Als uw oude auto nog steeds goed werkt en de onderhoudskosten redelijk zijn, moet u beslist een nieuwe auto aanschaffen om aan uw behoeften te voldoen.
Kosten die zijn gemoeid met een nieuwe auto.

Een nieuwe auto kost beslist meer dan een oude auto. Er zijn echter voordelen zoals garanties. Er zijn zelfs autofabrikanten die uitgebreide garanties bieden.

Verzekeringskosten brengen extra kosten met zich mee bij het kopen van een nieuwe auto. Omdat de auto nieuw is, kan de premie hoger zijn. U moet betalen voor een uitgebreid verzekeringsplan om de schade aan de auto en andere eigendommen te dekken. Dit is echter niet zo erg. Ongelukken kunnen gebeuren en u wilt uw investering beschermen.

Onderhoudskosten zoals oliewissels en andere periodieke onderhoudsbeurten kunnen iets hoger zijn als u naar de dealer moet gaan voor diensten zoals oliewissel, om te voorkomen dat uw garantie ongeldig wordt. Dit is echter een dienst met toegevoegde waarde die wel bijdraagt aan de wederverkoopwaarde van de auto. Op de lange duur zal dit soort onderhoud u helpen uw auto te beschermen.

4 Nieuwe autofinanciering
Het administratieve werk voor een autofinanciering
Een van de betere deals die u kunt krijgen met een nieuwe auto, is het financieringsaspect. Er zijn verschillende leningen of financieringsplannen die u kunt afsluiten met zowel een dealerschap als een bank voor autoleningen. Via financieringspakketten kunnen artikelen als leningen en sommige onderhoudsdiensten als freebies worden toegevoegd.

Als u rechtstreeks met een dealerbedrijf te maken  heeft, moet u zeer assertief zijn in het krijgen van wat u wilt tegen de absoluut laagste prijs. Dealers werken meestal in commissie of een percentage van de omzet. Ze zullen proberen te pushen voor de stikkerprijzen. Als je stevig met hen bent en goed kunt onderhandelen, kun je kortingen krijgen op je nieuwe auto.

Banken zullen meer eisen stellen, maar de rentetarieven kunnen zeer betaalbaar zijn. Zorg ervoor dat u vergelijkt met andere banken en kredietinstellingen, zodat u betere deals kunt maken. Wees opnieuw vastberaden en assertief en probeer te onderhandelen voor de best mogelijke deal.

Een aanbetaling kan een zeer krachtige hefboom zijn. Met contant geld kunt u onderhandelen voor betere voorwaarden voor maandelijkse betalingen en rente.

Waarom  nieuwe  kopen?

Als je het je kunt veroorloven om een nieuwe auto te kopen, ga er dan voor. Een nieuwe auto presteert meestal beter en kost aanvankelijk minder onderhoud dan een oudere auto ( ontdek wat je moet doen als uw auto raar geluid produceert )

Het kan goedkoper zijn om te rijden, omdat moderne auto’s standaard brandstofdeficiënties hebben. Deze besparingen kunnen helpen om de auto een deel van de kosten te laten betalen.

Gemoedsrust boven alles is wat een nieuwe auto u kan bieden. Wanneer je oude auto je begint te betwijfelen, of wanneer je het gevoel hebt dat het je portemonnee te veel begint te beknellen, zul je weten of het tijd is om een nieuwe auto te kopen.